De kracht van klanten video’s

11 april 2016
categorie
Video
Reacties  0

We doen het allemaal, routinematig scrollen door de zoekresultaten naar de klanten recensies en feedback alvorens we overgaan naar de finale aankoop beslissing.

Het is geen geheim dat de manier waarop we beslissingen nemen online de laatste jaren dramatisch veranderd is. We kopen veel minder impuls maar gaan in plaats daarvan online vergelijken en de beste prijs / kwaliteit opzoeken.

Dit doen we vooral aan de hand van klanten recensies. Online klanten video’s zijn een van de meeste vertrouwde bronnen voor informatie. Als je je hier nog niet mee bezig houdt loop je veel klanten mis.

 

Maar waarom klanten video’s?

Klanten video’s kunnen je verkoopcijfers doen stijgen … maar ze betekenen nog veel meer voor je bedrijf. Door de klanten reviews overtuig je kopers van het nut van je product. Zeker als ze zich kunnen vereenzelvigen met de persoon die de review geeft.

  • – De kans dat de consument op je website een aankoop doet stijgt met 63%
  • – 79% van de online shoppers geloven en vertrouwen online klanten video’s
  • – 77% neemt de tijd om de reviews te lezen / bekijken voor ze de aankoop doen
  • – Klanten video’s zijn een van de meest effectieve manieren van content marketing
  • – 90% van de online consumenten geeft toe dat ze beïnvloed worden door online reviews

Het is al lang bekend dat mond-aan-mond reclame bijzonder effectief werkt. Telkens een koper een positieve reactie achterlaat op je product of service geeft dit een gevoel van geloofwaardigheid en vertrouwdheid. Dit komt omdat je klant dan een gezicht kan plakken bij je product.

Klanten video’s kan je vergelijken met mond-aan-mond reclame, maar dan online. Gelukkig heeft het wel hetzelfde effect doordat ze beter overkomen dan informatie die duidelijk van de producent komt.

Het geeft niet alleen meer vertrouwen maar zorgt ook voor een verbetering in je SEO, meer interactie en meer kopers die opnieuw gaan aankopen. Klanten die opnieuw kopen zijn veel goedkoper dan dat je telkens nieuwe klanten moet aantrekken.

 

Hoe gebruik je klanten video’s?

Klanten video’s zijn natuurlijk bruikbaar voor bijna alle soorten bedrijven maar vooral bedrijven die online zeer actief zijn halen er voordeel uit. Bijvoorbeeld E-commerce verkopers en affiliate marketeers gebruiken dit om hun producten in de kijker te zetten en te laten zien hoe ze werken.

Je kan er alle richtingen mee uit doordat je de video’s voor meerdere media kan gebruiken.

  • – Op je homepage om vertrouwen uit te stralen
  • – In je mailing campagne
  • – Op Social Media

Een experiment van retailer “Petco” heeft aangetoond dat als je een klanten video invoegt op de pagina van je best verkopende product, dat de click-through rate bijna 5 maal hoger ligt.

Dit komt doordat de consument heel hard beïnvloed wordt door de ervaringen van andere mede-consumenten. Ze geloven niet meer in de typische reclame, maar als een klant iets zegt moet het wel waar zijn.

Er word al even voorspeld dat video het web gaat domineren. Dit houdt in dat de bedrijven die de nood van de consument het beste tegemoet komen ook de beste zaken kunnen doen.

Je springt best nu al mee op de boot als je de concurrentie voor wilt blijven.

 

Creatieve Ondersteuning maakt klanten video’s

Heeft u interesse in een klanten video? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben er in het verleden al een aantal mogen maken. Bekijk de klanten video’s die we hebben gemaakt in ons portfolio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *